Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolkowa z kalarepką na rosole...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 3 litry
fasola szparagowa 1/2 kg
kalarepka młoda 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
ziemniaki młode 8 sztuk
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolkowa z kalarepką na rosole...

rosół z niedzieli zagotować, jak jest mniej niż 3 litry to dolać wody

do rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 10 minut

dodać pokrojoną kalarepkę w słupki i fasolkę żółta na mniejsze słupki i warzywa wcześniej ugotowane w rosole

gotować do miękkości składników

natkę pietruszki opłukać i posiekać drobno, wsypać do zupy

do smaku dodać paprykę ostrą i magę kucharka

zupa jest lekka i zarazem pożywna.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.12.2013 08:38
uwielbiam zupy , a ta propozycja bardzo mi się podoba
Sroczka 20.09.2013 21:19
Porcję takiej zupki zjadłabym z apetytem.
Ania321 20.09.2013 21:16
bardzo apetyczna zupka :)
zielonamorelka 20.09.2013 20:40
Super.babcia dziś kupiła fasolke pewnie ostatnia świeża w tym sezonie więc ja jutro tak przygotuje
adelajda 20.09.2013 20:22
smakowicie wygląda !
misia53 20.09.2013 19:53
.swietna zupka , lubię taką....
iwi 20.09.2013 19:52
Pożywna zupka
Czarnula87 20.09.2013 19:33
uwielbiam zupki z mnóstwem warzyw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak