Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Eli z fasolki szparagowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowy rosół 4 litry
fasolka szparagowa 60 dkg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
margaryna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z fasolki szparagowej

Fasolę umyć,odciąć końce,usunąć ewentualne łyko i pokroić skośnie na kawałki.Marchew,pietruszkę,seler i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Wrzucić wszystko do rosołu i gotować do miękkości.Na patelni roztopić margarynę,wsypać mąkę,przesmażyć i dodać do zupy.Wymieszać zupę i zagotować.Doprawić zupę kucharkiem i maggi do smaku.Koperek i natkę pietruszki posiekać.Nalać zupę na talerze i posypać zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 28.04.2011 20:43
ciekawy przepis
polly66 21.09.2010 07:42
zjadłoby się taką zupkę;)
wedith1 16.09.2010 21:04
Uwielbiam fasolkę szparagową ,a ta zupa wygląda przeapetycznie!!!!! Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak