Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dziadowska z rwanymi kluskami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 200 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
marchew 1
cebula
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1-2 łyżki
Ciasto:
mąka 1 szkl
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dziadowska z rwanymi kluskami

Kroki postępowania

1
Zupa ta jest znana w mojej rodzinie od pokoleń .Jest prosta w przygotowaniu , ale za to jaka smaczna!


Opłukane żeberka zalewamy 3 l wody , wrzucamy listek i ziele , zagotowujemy .Gotujemy 30-35 minut . Obieramy marchewkę , kroimy w kostkę , dodajemy do zupy .
Krok 1 - Zupa dziadowska z rwanymi kluskami foto
2
Robimy ciasto z mąki i ciepłej wody , takie jak na pierogi . Wody tyle ile zabierze mąka . Z ciasta rwiemy małe kawałki , które wrzucamy na gotującą się zupę . Wrzucamy kostkę , wlewamy przyprawę , solimy . Gdy wszystkie kluski wypłyną , gotujemy jeszcze 10-15 minut .
Krok 2 - Zupa dziadowska z rwanymi kluskami foto
3
Obieramy cebulkę , kroimy w kostkę , podsmażamy na oleju na złoty kolor . Cebulkę , bez tłuszczu dodajemy do zupy .
Krok 3 - Zupa dziadowska z rwanymi kluskami foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Zupa dziadowska z rwanymi kluskami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 05.01.2014 16:08
świetna zupka
Papryczka 05.01.2014 15:58
super zupa
Magda24 05.01.2014 15:51
wbrew nazwie wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak