Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo-kokosowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 3 szt.
dynia 60 dag/obranej
mleko kokosowe 2 szklanki
bulion drobiowy 2 szklanki
sól i pieprz do smaku
zioła 1 łyżka/według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-kokosowa

Wykonanie:
Szalotkę podsmażyć na suchej patelni, następnie obrać i odłożyć. Dynię pokroić, włożyć do garnka, zalać mlekiem kokosowym, bulionem, wrzucić pokrojoną szalotkę i gotować przez 15 minut. Przyprawić do smaku i posypać posiekanymi ziołami lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.04.2016 10:05
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak