Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z kaszką manną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 600 gram
woda 1 litr
bulion warzywny 1/2 kostki
sól 1 łyżeczka
kasza manna 1/2 szklanki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z kaszką manną

Miąższ z dyni kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej oraz soli. Następnie zupę miksujemy blenderem, po czym wsypujemy kaszkę manną i mieszając gotujemy jeszcze przez chwilę. Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Porcję zupy wylewamy na talerz i dodajemy posiekaną natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 07.10.2014 19:35
lubię takie zupy)
agnieszka214 07.10.2014 16:29
musi byc pyszne
olyabuziaczek 07.10.2014 13:32
ciekawa zupa
Ewelina1991 07.10.2014 13:29
smaczna zupka
pestka 07.10.2014 12:42
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak