Zupa dyniowa z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    2 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    korzeń+natka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • ziele angielskie

    1
  • sól

    3/4 łyżeczki
  • pieprz

  • cebula

    1 średnia
  • olej

    2 łyżki
  • chleb

    4 kromki
  • pestki dyni

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię pokrój w drobną kostkę.Marchew obierz, umyj i pokrój każdą na cztery części.Korzeń pietruszki również obierz i umyj..Natkę pietruszki opłucz pod bieżącą wodą.Dynię, marchew, pietruszkę (razem z natką)sól, pieprz,,listek laurowy i ziele angielskie zagotuj z odrobiną wody.Cebulę obierz i pokrój.Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i smaż przez 3-4 minuty.Usmażoną cebulę przełóż do gotującej się zupy, wymieszaj.Gotuj około 40 minut.Przestudź.Wyjmij ziele angielskie i listek laurowy.Warzywa zmiksuj i podgrzej.Chleb pokrój w kostkę.Patelnię teflonową rozgrzej i opiecz kostki chleba.Zupę przelej na talerz, na środku ułóż grzanki, po bokach posyp pestkami dyni.
Helena63
Kolor i gęstość zupy zalezą od użytej dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 28.08.2015 15:24
pyszny smak
Ania321 28.08.2015 12:24
wygląda bardzo smacznie :)
w mojej kuchni 28.08.2015 12:08
pyszna zupa do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat