Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
bulion drobiowy 1 l
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Bulion zagotować, dodać pokrojony w kostkę miąższ z dyni. Dotować na małym ogniu do miękkości. Ostudzić i zmiksować blenderm. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na zatrce o drobnych oczkach. Dodać do kremu i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. Zupę przelać do miseczek. Dodać śmietanę oraz uprażone pestki dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.01.2013 10:07
bardzo lubię
Wafelek2601 16.12.2012 08:28
Wygląda super
kuklik 15.12.2012 17:15
wspaniała pyszna zupka
kate.500 27.11.2012 18:20
smaczna bardzo
alaaa 24.10.2012 21:54
fajny dodatek te pestki
Elżbieta17 15.10.2012 10:53
super pomysł:)
barbara11561 11.10.2012 09:25
sezon na dynie ,więc czas ugotować taką pyszną zupkę:)
Ola1984 07.10.2012 22:18
Fajna jesienna zupka :)
Ola1984 07.10.2012 22:18
Fajna jesienna zupka :)
manaika 07.10.2012 21:50
mam zamiar swoją zrobić, ale trochę inny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak