Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
bulion drobiowy 2 kostki
pestki dyni
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Cebulę pokroić, zeszklić na maśle. Dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni. Zalać taką ilością wody, żeby przykryło dynię dodać kostki rosołowe. Gotować około 20 min. Zmiksować, dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem.
Pestki dyni uprażyć, posypać nimi zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak