Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowo-bułczana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka/średnia
bułka grahamka 2 szt.
bulion warzywny 5 szklanek
jajko 2 szt
oliwa 1/3 szklanki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowo-bułczana

Wykonanie:
Rozgrzać oliwę w garnku, dodać posiekany czosnek i pokruszoną bułkę. Następnie zalać bulionem (może być z kostki) przyprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Jajka roztrzepać widelcem, połączyć z odrobiną gorącej zupy i wlać do garnka, szybko mieszając( nie gotować). Posypać posiekaną pietruszką i w razie potrzeby doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.05.2016 11:12
na pewno smaczna zupa
MAR3STA 09.05.2016 23:05
Ciekawa zupa
krokus 09.05.2016 21:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak