zupa czosnkowa ZUPPA DI AGLIO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 litr
  • czosnek

    10 ząbków
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • parmezan starty

    60 gram
  • grzanki

    10 sztuka
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy bulion (gotowy lub z korpusu kurczaka i warzyw: marchew,pietruszka i seler). Kiedy się zagotuje wrzućcie do niego przeciśnięty przez praskę czosnek (1 ząbek zostaje na później) oraz ugotowane wcześniej ziemniaki. Gotujcie około 20 minut i odstawcie aby troszkę przestygł . Taki zmiksujcie blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie doprawcie solą i pieprzem.Przygotowujemy grzanki. Bułkę podpiekamy na patelni z niewielką ilością oliwy i nacieramy ją pozostawionym wcześniej ząbkiem czosnku.
Zupę posypujemy odrobiną parmezanu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 28.03.2014 15:30
apetyczna zupka
Kolorowa 11.03.2014 23:30
prosto i smacznie ;)
adelajda 11.03.2014 19:43
bardzo smacznie :)
jasiek 11.03.2014 14:23
fajna taka zupka
Jusiaa 11.03.2014 14:18
świetna zupka, sam wygląd zachęca :)
AZgotuj 11.03.2014 13:36
już sobie wyobrażam jej smak:)
Wiktoria29 11.03.2014 13:31
jest bardzo pyszna, smak zaskakuje
Ania84 11.03.2014 13:26
musi być pyszna i aromatyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat