Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czosnkowa ZUPPA DI AGLIO

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
czosnek 10 ząbków
ziemniaki 3 sztuki
parmezan starty 60 gram
grzanki 10 sztuka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czosnkowa ZUPPA DI AGLIO

Najpierw gotujemy bulion (gotowy lub z korpusu kurczaka i warzyw: marchew,pietruszka i seler). Kiedy się zagotuje wrzućcie do niego przeciśnięty przez praskę czosnek (1 ząbek zostaje na później) oraz ugotowane wcześniej ziemniaki. Gotujcie około 20 minut i odstawcie aby troszkę przestygł . Taki zmiksujcie blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie doprawcie solą i pieprzem.Przygotowujemy grzanki. Bułkę podpiekamy na patelni z niewielką ilością oliwy i nacieramy ją pozostawionym wcześniej ząbkiem czosnku.
Zupę posypujemy odrobiną parmezanu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 28.03.2014 15:30
apetyczna zupka
Kolorowa 11.03.2014 23:30
prosto i smacznie ;)
adelajda 11.03.2014 19:43
bardzo smacznie :)
jasiek 11.03.2014 14:23
fajna taka zupka
Jusiaa 11.03.2014 14:18
świetna zupka, sam wygląd zachęca :)
AZgotuj 11.03.2014 13:36
już sobie wyobrażam jej smak:)
Wiktoria29 11.03.2014 13:31
jest bardzo pyszna, smak zaskakuje
Ania84 11.03.2014 13:26
musi być pyszna i aromatyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak