Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 400 gram
czosnek ząbki 8-9 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 6-7 sztuk
marchew 1 sztuka
ser pleśniowy niebieski 100 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kościach wieprzowych- gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :) foto
2
Czosnek obieramy, wyciskamy i dodajemy do wywaru. Gotujemy 5 minut.
Krok 2 - Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :) foto
3
Kolejno dodajmy papryczki Baby, pokrojone na polówki oraz potartą na tarce marchew. Składniki gotujemy 10 minut.
Krok 3 - Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :) foto
4
Ser pleśniowy kroimy na mniejsze kawałki i ...
Krok 4 - Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :) foto
5
wrzucamy do reszty składników-gotujemy 5 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Serwujemy. Smacznego :)
Krok 5 - Zupa czosnkowa z papryczkami Baby i serem z niebieską pleśnią :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 15.03.2016 11:11
Oryginalnie :)
RenataZ-et 15.03.2016 10:10
świetne połączenie :)
bertpvd 14.03.2016 22:19
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak