Zupa czosnkowa z makronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    12 ząbków
  • bulion warzywny

    0,75 litra
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • marchew

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • makaron

    10 (w kształcie ziaren ryżu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Rozgrzać na patelni masło i podsmażyć czosnek.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
W bulionie ugotować dwie marchewki, gdy będą na wpół miękkie dodać czosnek oraz natkę.
Pogotować jeszcze 10 minut i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do talerzy włożyć makaron i zalać zupą czosnkową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 07.11.2013 13:30
czosnkowe dania są idealne na jesienne przesilenie
aisza1 07.11.2013 12:12
musi być smaczna ta zupa
Michał2 07.11.2013 11:31
jeszcze takiej nie jadłem, musi być smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat