Zupa czosnkowa z bobem i błyskawicznym makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    2 litry
  • śmietana 30%

    200 ml
  • bób

    1/2 kg
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • makaron

    chiński błyskawiczny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić i obrać z łupinek.
Domowy rosół z kurczaka przecedzić przez drobne sitko, aby uzyskać czysty płyn.
Doprowadzić do lekkiego wrzenia, doprawić wyciśniętym czosnkiem, posiekanym koperkiem i sporą ilością pieprzu.
Do rosołu dolać śmietanę i dokładnie wymieszać. Dodać makaron i pozostawić na 3-5 minut do spęcznienia.
Na koniec dodać obrany bób i całość podgrzać przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 27.01.2016 10:11
Ta zupka to mój domowy wynalazek ;)
olkaaa 27.01.2016 07:30
jeszcze takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat