Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa w bake rollsami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
czosnek 1 główka
bulion 1 1/2 litra
masło 50 gram
ziemniaki 4 szt
boczek 20 dag
śmietana 30% 200 ml
majeranek do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa w bake rollsami


Wykonanie:

Cebulę i czosnek pokroić, następnie zarumienić na maśle. Dodać drobno pokrojone ziemniaki i całość zalać bulionem (warzywnym lub drobiowym). Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić wg uznania pieprzem i majerankiem.
W między czasie pokroić boczek w kostkę i zarumienić na patelni.
Zupę odstawić, dodać śmietanę i zmiksować całość blenderem. Dodać boczek i jeszcze raz zagotować.

Podawać z bake rollsami, posypać parmezanem.

UWAGA: jeżeli ktoś podobnie jak ja nie lubi białych zup (wyglądem przypominającym mleczne) to polecam dodać łyżeczkę kurkumy, która nada ładny żółty kolor zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 22.05.2015 09:51
super zupa
magda1976 21.05.2015 22:24
Jeszcze nigdy nie gotowałam zupy czosnkowej, ale chyba czas ugotować!
wwwiolka 21.05.2015 17:53
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak