Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 i 1/2 główka
włoszczyzna suszona
masło
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Czosnek wyciskamy przez praskę i szklimy na patelni na oliwie. Do wcześniej przygotowanego rosołu wrzucamy włoszczyznę- pół paczki. Na oddzielnej patelni przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem i czekamy aż się przypiecze. Kiedy czosnek się lekko zeszkli wrzucamy go do rosołu, mieszamy,przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Możemy wycisnąć też ze dwa ząbki świeżego. Następnie nakrywamy przykrywką i gotujemy około 10 minut. Zupę podajemy w miseczkach ze startym wcześniej żółtym serem i posypujemy grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 04.10.2011 14:58
pycha!
Aleksandra45 16.02.2011 09:48
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak