Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 10 ząbków
pomidor 1 sztuka
rosół 1 litr
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
pieprz
sól
Papryka słodka mielona Prymat
jaja
olej
chleb czerstwy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Pomidory sparzyc, obrac ze skórki, pokroic na małe kawałki. Chleb pokroic w kostkę, wrzucic na rozgrzany olej (2 łyżki). Podsmażyć na złoty kolor.
Czosnek obrac. 5 ząbków pokroic w plasterki. Podsmażyć 2 minuty na oleju, cały czas mieszając, bo czosnek łatwo się przypala. Pozostałe ząbki przecisnąc przez praskę. Smazony i zmiażdżony czosnek zalac rosołem i gotowac przez 10 minut. Dodac pokrojone pomidory oraz przyprawy, pogotowac jeszcze ok. 10 minut. Do talerzy nałożyc po porcji grzanek, na grzanki jajko sadzone i zalac gorącą zupą. Całośc posypac posiekaną cebulką dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

restauracjadomowa 04.10.2012 21:31
przymierzam się do zupy czosnkowej od jakiegoś czasu, chyba mnie zmobilizowałaś, podoba mi się coraz bardziej:)
Magula 02.10.2012 08:53
super kolorowa zupka
-Natka- 01.10.2012 22:18
superowe kolorki!
kasienka23 01.10.2012 21:52
bardzo lubię czosnek, myslę że zupka będzie mi smakowała
anika711 01.10.2012 20:29
pyszna profilaktyka na jesienne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak