Zupa czereśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    500 g
  • cukier

    3 łyż.
  • woda

    1 litr
  • cynamon

    1/2 łyżecz.
  • makaron

    100 g
  • goździki całe

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Czereśnie myję, usuwam pestki, wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaję cukier i gotuję ok. 20 minut. Po tym czasie doprawiam zupę cynamonem, dodaję gożdzika. Na talerze rozkładam ugotowany makaron, zalewam czereśniową zupą. Podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cikakameku 28.07.2012 21:44
w sam raz na lato
SylwiaMagdaSabin 17.04.2012 17:56
zaskakujace
ronald88 12.04.2012 19:00
super
stokrotka 12.04.2012 13:04
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat