Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czardasz

5.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Ta węgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna.

Składniki:

Składniki:

cebula 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 400 gramów
Smalec wieprzowy 1 łyżka
ziemniaki 3 sztuki
ząbki czosnku 3 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki
pomidory malinowe 3 sztuki
bulion wołowy 1.5 litra
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czardasz

Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso.

Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny.

Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę.

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak