Zupa cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzny bez kapusty

    50 g
  • cytryny

    20 g
  • mąki pszennej

    1 łyżeczka
  • mleka 0,5 %

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oczyszczonej i rozdrobnionej włoszczyzny ugotować wywar, sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do wrzącej zupy. Z cytryny wycisnąć sok i dodać do zupy. Posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 09.09.2013 08:53
Ciekawy pomysł
aisza1 05.09.2013 09:09
takiej nigdy jeszcze nie robiłam
RenataZ-et 14.11.2012 16:09
fajna zupa
Barbara55 14.01.2012 16:10
samo zdrowie super
kielcok1 01.12.2011 11:28
o jej,a co na to cytryna?
rakow2 23.04.2011 18:30
odważne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat