Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 szklanki
cytryna 1 sztuka
plasterki z cytryny 3 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
cukier
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Z umytej i wyszorowanej cytryny ścieramy na małej tarce żółtą skórkę, biała jest gorzka. Dodajemy ją do bulionu i doprowadzamy do zagotowania. Mąkę mieszamy z orobiną wody i wlewamy do zupy. Gotujemy jakieś 5 minut. Po tym czasie dodajemy wyciśnięty z całej cytryny sok. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Nalewamy do miseczek i podajemy z plasterkiem cytryny lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2013 00:11
Smakuje mi ona.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak