Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry z indykiem i cukinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 250 g
marchew młoda 2 szt
imbir 2 cm
ząbki czosnku 2 szt
cukinia 1 szt
olej 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 1,3 l
bulgur 3 łyżki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry z indykiem i cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, rozdrabniamy przy pomocy drewnianej łyżki, na ulubione kawałki. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, młode marchewki, posiekany czosnek i imbir. Chwilę smażymy, dodajemy przyprawę , dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy kaszę i pokrojoną na kawałki cukinię.
Całość gotujemy jeszcze przez kwadrans, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.06.2017 21:24
super zupa
Ewelina1991 21.06.2017 20:33
apetyczna zupka
cukiereczek 21.06.2017 19:18
wspaniały,apetyczny wygląd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak