Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

marchew 1 szt
mleko kokosowe 175 ml
wywar warzywny 1,5 l
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2
pasta curry 2 łyżka
imbir 2 cm
trawa cytrynowa 3 szt
pepperoni 1 szt
oliwa
grzyby mun 50 gram
pieprz

do podania

szczypiorek
makaron ryżowy
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Dodać marchew i trawę cytrynową pokrojoną w plastry oraz drobno pokrojony imbir, pepperoni i czosnek. Po około 1 min zalać wywarem warzywnym i dodać pastę curry. Gotować na średnim ogniu około 10 min.
Grzybki mun namoczyć. Dorzucić do gotującego się wywaru, dolać mleko kokosowe. Gotować kolejne 5 min. Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.
Podawać z makaronem ryżowy i szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.02.2016 07:23
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak