Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
serek topiony 5 dag
bulion warzywny 3 szklanki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowa

Młodą cukinię myjemy i kroimy na kawałki /jeśli używamy cukinii bardzo dojrzałej, z twardą skórką musimy ją obrać/. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Do rondla wkładamy masło a gdy się roztopi dodajemy pokrojone warzywa i podsmażamy ok. 5 min. często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do czasu aż ziemniaki i marchew będą miękkie. Dodajemy serek topiony i wszystko miksujemy blenderem. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Możemy podawać z dodatkiem natki pietruszki lub koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 02.11.2014 22:15
zupka z cukinią,każda wersja dla mnie jest pyszna:)
pestka 02.11.2014 12:59
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak