Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowo – czosnkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina wędzona 600 - 700 g
ząbki czosnku 7 - 8
chrzan tarty 7 łyżeczek
śmietana 18 proc 150 ml
kostka rosołowa 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 3
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowo – czosnkowa

W garnku zagotować około 3 litrów wody. Zmniejszyć ogień i dodać kostki rosołowe, liść laurowy i ziele angielskie.
Wędlinę pokroić w kostkę i przełożyć do garnka.
Czosnek obrać, grubo pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do zupy. Dołożyć chrzan, majeranek, sól i pieprz. Całość gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawić przyprawą do zup i zaprawić śmietanką.
Zupę można podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.03.2015 12:57
Pewnie by mi smakowala, ciekawa...
ben-ka 24.03.2015 10:11
Nie gotowałam jeszcze takiej zupki........
Mancia w kuchni 24.03.2015 08:15
coś dla mnie
Konczi 23.03.2015 20:29
uwielbiam taką zupkę
Jadwiga/Jaga85 23.03.2015 19:52
Przepis na czasie:)
wyattearp 23.03.2015 19:40
fajna zupka
Megg 23.03.2015 19:30
wysmienita zupka
RenataZ-et 23.03.2015 19:00
bardzo apetycznie podany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak