Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wędlina wędzona
600 - 700 g -
ząbki czosnku
7 - 8 -
chrzan tarty
7 łyżeczek -
śmietana 18 proc
150 ml -
kostka rosołowa
2 sztuki -
Liść laurowy suszony Prymat
2 -
Ziele angielskie całe Prymat
3 -
Majeranek suszony Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
sól
-
olej
-
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Przepis i sposób przygotowania Zupa chrzanowo – czosnkowa
Wędlinę pokroić w kostkę i przełożyć do garnka.
Czosnek obrać, grubo pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do zupy. Dołożyć chrzan, majeranek, sól i pieprz. Całość gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawić przyprawą do zup i zaprawić śmietanką.
Zupę można podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się