Zupa chrzanowo – czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędlina wędzona

    600 - 700 g
  • ząbki czosnku

    7 - 8
  • chrzan tarty

    7 łyżeczek
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • liście laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie całe

    3
  • majeranek Prymat

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • olej

  • przyprawa do zup i potraw w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować około 3 litrów wody. Zmniejszyć ogień i dodać kostki rosołowe, liść laurowy i ziele angielskie.
Wędlinę pokroić w kostkę i przełożyć do garnka.
Czosnek obrać, grubo pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do zupy. Dołożyć chrzan, majeranek, sól i pieprz. Całość gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawić przyprawą do zup i zaprawić śmietanką.
Zupę można podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 24.03.2015 12:57
Pewnie by mi smakowala, ciekawa...
ben-ka 24.03.2015 10:11
Nie gotowałam jeszcze takiej zupki........
Mancia w kuchni 24.03.2015 08:15
coś dla mnie
Konczi 23.03.2015 20:29
uwielbiam taką zupkę
Jadwiga/Jaga85 23.03.2015 19:52
Przepis na czasie:)
wyattearp 23.03.2015 19:40
fajna zupka
Megg 23.03.2015 19:30
wysmienita zupka
RenataZ-et 23.03.2015 19:00
bardzo apetycznie podany :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat