Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość 1 szt wędzona
kiełbasa biała 1 szt
cebula 1 szt
bulion drobiowy 1 litr
jajko 4 szt
szczypiorek 2 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
majeranek 1 łyżeczka
śmietana 30% 100 ml
masło 1 łyżka
chrzan tarty 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa

ajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Kości i kiełbasę zalać bulionem. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Na tę samą patelnię wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz pokrojony w plasterki czosnek.Smażyć przez chwilę, następnie podsmażone warzywa przełożyć do garnka z bulionem.Dodać majeranek i gotować zupę pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania do zupy dodać chrzan oraz śmietanę, ponownie zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu do zupy dodać posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:32
Pyszna zupka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak