Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowo-razowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
cebula biała 1 szt.
czosnek 1 ząbek
chleb czerstwy 25 dag/ razowy
rosół 1 1/4 litra/ może być z kostki
śmietana 1/8 litra
żółtko jajek 1 szt
posiekana zielenina 2 łyżki
sól do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowo-razowa

Wykonanie:
Masło roztopić i zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokrojony w kostkę chleb. Całość zalać rosołem, doprawić do smaku i zagotować. Śmietanę rozmącić z żółtkiem, dodać do zupy (lecz nie gotować)posypać pokrojoną natką pietruszki lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak