Zupa chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • cebula

    4 szt
  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • bulion

    2 szkl
  • pomidory

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • papryczka chilli

    2 łyżeczki
  • margaryna do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu.
2. Czosnek zgnieść za pomocą noża, pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na złoty kolor na tłuszczu, pod koniec dodać czosnek.
3. Papryki pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu.
4. Przyrumienioną cebulkę z czosnkiem oraz przysmażoną paprykę dodać do kurczaka.
5. Do potrawy dodać kukurydzę wraz z zalewą, gotować ok 15 min.
6. Wlać rosołek oraz dodać odcedzoną fasolę czerwoną.
7. Po chwili dodać sparzone i pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, jarzynką oraz papryką chili.
anka1988
Ilość papryki chili należy dostosować do tego jak ostre lubimy potrawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat