Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowo-czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 8 ząbków
mleko 500 ml
bulion 500 ml
koperek
pietruszka
masło 100 g
mąka pszenna 2 łyżki
lubczyk
pieprz
grzanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowo-czosnkowa

Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. Czosnek przecisnęłam przez praskę. W garnuszku rozpuściłam masło, dodałam cebulę i czosnek. Poddusiłam.

Mąkę rozbełtałam w mleku.
Koperek, pietruszkę oraz lubczyk posiekałam na drobno.

Do garnka wlałam bulion, dodałam zioła i mleko z mąką. Całość wymieszałam. Doprawiłam solą i pieprzem i chwilę podgotowałam.

Podałam z grzankami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 08.09.2012 10:28
pyszna zupka, a kształt grzanek jest super:)
paula99926 27.08.2012 12:26
dziękuję :)
Rafał10 27.08.2012 09:45
uwielbiam takie zupki :) na gorąco i na letnio :)
adelajda 26.08.2012 14:55
apetyczna zupka !
ziutula
ziutula 25.08.2012 12:55
wygląda smacznie zupka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak