Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowo - fasolowa z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
kiełbasa 4 sztuki
kostki rosołowe 3 sztuki
fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowo - fasolowa z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z 3 pokrojonymi na kawałki cebulami.
Krok 1 - zupa cebulowo - fasolowa z kiełbasą foto
2
2 litry wody zagotowujemy z kostkami rosołowymi. Dodajemy 3 pocięte w kawałki cebule.
Krok 2 - zupa cebulowo - fasolowa z kiełbasą foto
3
Do gotującego się bulionu dodajemy 2 puszki odsączonej z zalewy fasoli i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Możemy przyprawić do smaku pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 3 - zupa cebulowo - fasolowa z kiełbasą foto
4
Smacznego!
Krok 4 - zupa cebulowo - fasolowa z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.02.2013 23:09
smaczna
Rafał10 23.01.2013 19:19
bardzo fajny przepis
babajaga1969 23.01.2013 18:49
pycha ten talerz wygląda - taka zupka to dla mnie - smaczne :)
IwonaKa 23.01.2013 18:05
nie jadłam jeszcze takiej,ale z pewnością smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak