Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z tortellini serowym.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5-6
masło 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
ząbki czosnku 3
bulion warzywny 2,5 l
tortellini 250 g
parmezan starty do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z tortellini serowym.

Na patelni rozgrzej masło i olej, dodaj cebulę czosnek smaż aż się zeszkli, pilnuj aby się nie przypaliła- ponieważ później zupa może być gorzka.
Cebulę oraz czosnek dodaj do gorącego bulionu, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu.
W między czasie ugotuj pierożki według wskazówek na opakowaniu, odcedź.
Gdy cebula będzie już miękka dopraw zupę solą i pieprzem do smaku, dodaj tortellini oraz tymianek.
Każdy talerz zupą udekoruj startym parmezanem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.02.2014 18:28
fajna zupka, bardzo ciekawa
Katarzyna54 05.02.2014 17:44
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak