Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa z porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem caly peczek
por (biała część) 2
cebula 3
ziemniaki 4
kwaśna śmietana
czosnek
sól, pieprz
masło 4lyz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa z porem

Ugotować ziemniaki w rosole, aż będą miękkie. Na patelni rozgrzać masło, dodać pory, cebulę, dymkę i czosnek, smażyć mieszając ok. 20 minut. Wrzucić do rosołu, chwilę razem gotować. Zmiksować. Dodać śmietankę (najpierw do śmietanki wlać trochę gorącej zupy, zahartować i dopiero połączyć z resztą). Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak