Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 4 szt.
tosty 4 szt.
białego wytrawnego wina 1 szklanka
łyżki masła 3
ząbki czosnku 3
przecieru pomidorowego 0,5 szklanki
łyżki mąki 2
łyżki octu winnego 2
żółty ser 10 dag
łyżeczka cukru
łyżki oliwy 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
szałwia
ziarenka pieprzu 4
ziarenka ziela angielskiego 4

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa z pomidorami

Cebule i 2 ząbki czosnku obierz. cebulę potnij w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. w garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i usmaż na szklisto. Dołóż posiekany czosnek. Przypraw do smaku cukrem oraz szczyptą tymianku i szałwii
Cebule oprósz mąką, zasmaż. dolej ocet. Duś pod przykryciem 3 minuty. wlej wino i bulion. Dołóż listek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Posól. zagotuj. dodaj przecier pomidorowy i gotuj jeszcze 30 minut na małym ogniu. Przypraw.
tosty potnij na trójkąty. Zrumień w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Następnie posmaruj obranym i roztartym trzecim ząbkiem czosnku. skrop oliwą, posyp startym serem. zapiekaj jeszcze około 5 minut. Podawaj jako dodatek do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.08.2011 10:52
aromatyczna zupka...
bernadetta2 04.03.2011 09:34
interesująca
traktorek 11.12.2010 15:47
ciekawa ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak