Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1litr
cebule 3
sos sojowy 2łyżki
pieprz 1|2łyżeczki
sól 1|2łyżeczki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
masło 1łyżka
mąka kukurydziana 1łyżka
jajko 2 (roztrzepane)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z jajkiem

Zagotować rosół.W tym czasie roztopić masło na patelni,dodać make kukurydziana i smazyc,az zasmazka zbrazowieje.Dodać ja do rosołu.Pokroić drobno cebule,włożyć do rosołu wraz z sosem sojowym i solą,pieprzem do smaku ,po czym gotować na wolnym ogniu przez 2godziny.Wyłączyć gaz ,wlać okrężnym ruchem jajka,poczekać 5sekund,zamieszać energicznie.Drobno posiekać dymke,posypać nią zupe juz rozlana na talerzu i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak