Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 1 kg
masło 2 łyżki
rosół 1, 5 litra
wino białe 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebule obrałam, pokroiłam w plastry i podsmażyłam na maśle, tak, by się zeszkliły i nawet lekko zrumieniły.

Do garnka z rosołem dodałam liść laurowy i wrzuciłam podsmażoną cebulę, wino , gotowałam około pół godziny na małym ogniu. Pod koniec dodałam łyżeczkę tymianku. Lekko dosoliłam do smaku.

Zmiksowałam lekko przestudzoną zupę. Podsmażyłam chleb tostowy na patelni grillowej , po przewróceniu na drugą stronę posypałam tartym żółtym serem i smażyłam, aż się stopił.

Podałam zupę na talerzach i na wierzchu ułożyłam grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 17.01.2014 21:22
Luubię taką zupkę:)
Krzysztof15 17.01.2014 17:58
bardzo lubie zupe cebulowa
noninka77 17.01.2014 17:57
pyszności:)
Jusiaa 17.01.2014 17:50
Zupka niczego sobie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak