Zupa cebulowa w pomidorach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa cebulowa w pomidorach - przed świętami czyszczenie lodówki. Wyszło pysznie <3

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    500 gramów
  • marchew

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • kiełbasa

    2 sztuki
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    1.5 litra
  • passata pomidorowa

    500 mililitrów
  • Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obieramy, kroimy w piórka.
Czosnek obieramy, rozgniatamy.
Marchew obieramy, kroimy w talarki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy w talarki.

Wszystko wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy od przykryciem przez kwadrans.

Dodajemy 2 łyżki pasty rosołowej (patrz kostka rosołowa), zalewamy 1,5 l wrzątku, gotujemy kolejny kwadrans, bez przykrycia. Następnie dodajemy passatę, suszone pomidory, zagotowujemy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy dwa pętka kiełbasy ze świniobicia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat