Zupa cebulowa rumiana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    30 dag
  • masło

    4 dag
  • karmel

    1 łyżka
  • mąka

    4 dag
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle, dodać 1 litr wody i kostkę bulionową. Gotować około 25 minut. Odlać kilka łyżek wywaru, wystudzić a resztę zmiksować. Mąkę zrumienić na sucho, rozmieszać z przestudzonym wywarem, dodać do zupy, zagotować. Dodać karmel by zupa uzyskała ładne zabarwienie i właściwy smak. Przyprawić do smaku solą. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 25.02.2014 17:50
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat