Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa po francusku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 5 szklanek
cebula biała 25 dag
masło 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
ser żółty 15 dag
sól do smaku
pieprz
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa po francusku

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w plastry i zrumienić na maśle na złoty kolor, posypać mąką i jeszcze chwilę podsmażyć. Następnie zalać wywarem warzywnym, gotować 10 minut i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia , wrzucić grzanki, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 10.06.2014 07:36
lubię zupę cebulową :)
asiczekz 09.06.2014 22:47
chyba zrobię taką zupkę - może choć przez moment poczuję się jakbym była we Francji? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak