Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa na sposób francuski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 50 dkg
masło 3-4 dkg
woda 1i3/4 litra
wino białe 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz
bulion 1 kostka
karmel 1 na karmel

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa na sposób francuski

Cebulę obrać ,drobno posiekać,zarumienić na maśle, wrzucić do wrzącej wody i gotować 10 minut./pod koniec gotowania dodać kostki bulionu,a po zestawieniu z ognia-białe wino,pieprz i sól do smaku.Zabarwić karmelem.Podawać z grzankami z bułki pszennej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.03.2011 12:50
uwielbiam
Tomek14 11.01.2011 15:52
jadłem kiedyś u znajomych,pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak