ZUPA CEBULOWA NA BOGATO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1,5-2 litry
  • cebula biała

    5 sztuk
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • natka kolendry

  • masło

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Marchewki i pietruszkę pokroić w kostkę, dodać do wywaru warzywnego i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki również pokrojone w kostkę. Doprawić solą i pieprzem oraz ziołami. W międzyczasie na maśle usmażyć cebulę pokrojoną w cienkie pół plasterki aż stanie się złota. Usmażoną cebulę wymieszać z mąką, dodać do zupy i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat