Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa Montmartre

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
bulion warzywny 1,5 l
oliwa 4 łyżki
oregano 1 łyżka
goździki mielone 1/4 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa Montmartre

Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku szklimy ją na rozgrzanej oliwie i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ją około 20 min dodając przyprawy. Podajemy gorącą z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 10.12.2014 16:43
Ale przyszedł mi smak na taką zupe ;) pycha
ice cubes 10.12.2014 10:48
lubię takie smaki :)
norweska20 10.12.2014 10:00
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak