Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • żółty ser

    4 plastry
  • mąka

    2 łyzki
  • wino wytrawne

    1 szklanka
  • bulion

    3 szklanki
  • oliwa

    3 łyżki
  • bagietka

    1 szt
  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę obrać, pokroić na talarki i podsmażyć na oliwie. Dodać mąkę i zasmażyć mieszając. wlać bulion i wino, wymieszać. gotowac na wolnym ogniu aż zupa stanie się jasnobrązowa i doprawić do samku. W żaroodpornych miseczkach ułożyc kromki bagietki z plastrami sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zapiec, aż bułka zarumieni się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.04.2013 09:53
fantastyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat