Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • żółty ser

    4 plastry
  • mąka

    2 łyzki
  • wino wytrawne

    1 szklanka
  • bulion

    3 szklanki
  • oliwa

    3 łyżki
  • bagietka

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa cebulowa

cebulę obrać, pokroić na talarki i podsmażyć na oliwie. Dodać mąkę i zasmażyć mieszając. wlać bulion i wino, wymieszać. gotowac na wolnym ogniu aż zupa stanie się jasnobrązowa i doprawić do samku. W żaroodpornych miseczkach ułożyc kromki bagietki z plastrami sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zapiec, aż bułka zarumieni się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 14.04.2013 09:53
fantastyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat