zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    6 szkl.
  • cebula biała

    200 g
  • mąka

    2 lyzki
  • masło

    2 lyzki
  • sól, pieprz

  • koniak

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule obraci pokroic w cienkie paski ,zrumienic na masle.opruszyc maka i smazyc tak aby maka sie lekko zarumienila. zalac cebule rosolem,posolic i mieszajac zagotowac,.zmiksowac zupe lub przetrzec przez sitko. podgrzac ,wlac koniak i podawac z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna53 03.09.2012 13:19
uwielbiam zupe cebulową ,dobry przepis
Fiffi 04.07.2012 23:11
jeszcze takiej nie jadłam
MAŁY 26.07.2011 16:18
fajne
MAŁY 26.07.2011 16:18
fajne
MAŁY 12.06.2011 17:04
pysznie i inaczej niż zawsze
IZABELA29 12.11.2010 14:15
jeszcze nie robiłam ,może kiedys

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat