Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 szt
tymianek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
masło 5 łyżek
bulion warzywny 1,5 litra
wino białe wytrawne 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
ser żółty starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Cebule obrać i pokroić w piórka. W rondelku roztopić masło i dodać cebule. Dodać tymianek i listki laurowe. Dusić ok. 30 minut.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Wlać wino i dusić, aż odparuje.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Bulion doprowadzić do wrzenia
Krok 3 - Zupa cebulowa foto
4
dodać do bulionu cebule i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa cebulowa foto
5
Zupę nalewać do miseczek i posypywać startym żółtym serem.
Krok 5 - Zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 08.07.2016 01:02
Pewnie jest pyszna...
Madzai 13.03.2016 14:49
Super zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak