Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
cebula biała 4 szt
włoszczyzna 1 szt
masło 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
woda zimna 4 l
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Wołowinę myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zając około 40 minut.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Obieramy włoszczyznę i dodajemy ją do garnka. Wrzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy 1-2 godziny.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Kroimy obraną cebulę w pióra
Krok 3 - Zupa cebulowa foto
4
Podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę na maśle. Proces powinien trwać 40-50 minut.
Krok 4 - Zupa cebulowa foto
5
Wyciągamy mięso i zostawiamy rosół w garnku.
Krok 5 - Zupa cebulowa foto
6
Dodajemy cebulę z odrobiną masła i gotujemy jeszcze jedną godzinę.
Krok 6 - Zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.11.2015 10:23
fajna zupka na rozgrzanie
ilka01 04.11.2015 09:12
Super zupa
Marta1986 03.11.2015 22:45
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak