Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
masło 50 gram
wino białe wytrawne 100 ml
wołowina z kością 500 gram
bagietka 1 sztuka
ser topiony 100 gram
czosnek 3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na maśle podsmażamy cebulę na złoty kolor. Do garnka wrzucamy mięso, zalewamy winem i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy usmażoną cebulę. Dodajemy litr wody i gotujemy 30 minut. Pod koniec gotowania rozpuszczamy serek topiony w zupie. Bagietki kroimy. Zupę wlewamy na talerze, dekorujemy bagietkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak