Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3-4
masło 50g
serek topiony
bulion warzywny 1,5l
szczypiorek
ser tarty
pieprz
sól
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w piórka.
Krok 1 - zupa cebulowa foto
2
W garnku rozpuszczamy masło i smażymy cebulę do miękkości około 15 minut. Uważając by się nie przypaliła (dodawać masła lub podlewać bulionem)
Krok 2 - zupa cebulowa foto
3
Gdy cebula będzie już miękka, dodać szklankę bulionu i serek topiony. Gotować do rozpuszczenia serka i zmiksować.
Krok 3 - zupa cebulowa foto
4
Następnie przygotować grzanki ( chleb pokroić w kostkę i prażyć na suchej patelni z dodatkiem ulubionych przypraw). Do zupy dodać resztę bulionu, przyprawić.
Krok 4 - zupa cebulowa foto
5
Przygotować szczypiorek i tarty ser do posypania na górę.
Krok 5 - zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2015 00:37
ja też uwielbiam te smaki :-).
misia53 30.05.2015 23:59
lubię ten smak
gosia561 30.05.2015 16:06
tak, z grzankami jest najlepsza
Czyki 30.05.2015 15:28
Pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak