Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Rosół

woda 3 szklanki
cielęcina bez kości 150 gram
por (biała część) 1 sztuka
seler 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Goździki całe Prymat

Lista składników

cebula biała 4 sztuki
oliwa 3 łyżki
bułka pszenna 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Marchew, pora i selera umyć i obrać. Pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, dodać opłukane mięso i przyprawy. Zalać wodą. Gotować przez godzinę na wolnym ogniu. Przecedzić.
Cebulę obrać, pokroić na cienkie plastry. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Podsmażoną cebulę zalać rosołem. Gotować przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Gotową zupę wlewać do miseczek. Doprawić do smaku. Bułkę pokroić. Przypiec z obu stron na patelni. Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 15.01.2015 08:56
kusząca i apetyczna
RenataZ-et 21.12.2014 20:36
super zupa
Katarzyna59 21.12.2014 19:48
smaczna zupka
Konczi 21.12.2014 19:19
Pyszniutko wygląda :)
agnieszka214 21.12.2014 17:46
tak pyszna zupke tez czasem robie
Joannasz3190 21.12.2014 17:25
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak