Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion
cebula biała
białe wino
tymianek
sól do smaku
pieprz
masło
ser ementaler
bułka
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Cebule obrać, pokroić w cienkie plasterki. Dusić na maśle, aż stanie się miękka i przezroczysta dodaję tymianek i listek laurowy,duszę około ok.20- 30 minut.
Cebulę zalewam wywarem dolewam wino, gotować aż cebula będzie miękka. Doprawić do smaku.
bagietkę pokrój na kromki ,posyp startym serem.
Zupę przelej do miseczek zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu aż ser się roztopi.
Dekoruj tymiankiem .
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martula799 08.06.2014 22:27
na pewno smaczna :)
adelajda 05.06.2014 13:29
@ben-ka nie widzisz bo ich nie ma :))))
berys18 05.06.2014 13:23
smaczna zupa
ben-ka 05.06.2014 10:26
Dlaczego ja nie widzę ilości składników?
Magula 05.06.2014 10:00
swietna zupka
gosia56 05.06.2014 09:35
na pewno pyszna;)
Paolcia 05.06.2014 09:12
podobno bardzo smaczna :) ale ja np. jeszcze nigdy nie jadłam :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak