Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 1 l
cebula biała 250 g
mąka pszenna 2 łyżki
masło 3 łyżki
sól do smaku
bagietka kilka kromek
żółty ser starty 2-3 łyżki
tymianek kilka gałązek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa.

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w cienkie plasterki, szklimy ją na maśle.
Krok 1 - Zupa cebulowa. foto
2
Gdy cebula zmięknie, zmniejszamy ogień i dodajemy mąkę. Mieszamy, dopóki cebula się nie zarumieni.
Krok 2 - Zupa cebulowa. foto
3
W garnku podgrzewamy rosół, do którego dodajemy cebulę z mąką. Całość zagotowujemy i doprawiamy, na ogniu trzymamy kilka minut.
Krok 3 - Zupa cebulowa. foto
4
Bagietkę kroimy w kromki i grillujemy - albo na patelni grillowej, albo w piekarniku. Gotowe posypujemy startym żółtym serem i świeżym tymiankiem.

Zupę podajemy z upieczoną kromeczką :)
Krok 4 - Zupa cebulowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.01.2014 19:34
zupa pychota :)
RenataZ-et 08.01.2014 20:25
super propozycja
mysza75 15.12.2013 17:57
pyszna zupka
adelajda 15.12.2013 11:59
uwielbiam taką zupkę :)
Seba 07.12.2013 16:20
fajna zupka
migotka28 06.12.2013 14:56
wspaniała zupka też mam w planach ugotować
Łucja 02.12.2013 16:44
pyszna zupka :)
IwonaDD 02.12.2013 15:44
pychota dla wielbicieli cebuli takich jak ja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak