Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 5 szt
masło 2 łyżki
bulion warzywny 6 szkl
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól
pieprz
grzanki
żółty ser starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę drobno pokroic w kostkę, dusic na maśle aż się rozpadnie (ja troszkę podlewałam wodą w trakcie duszenia). Następnie zasypac mąką i podsmażyc minutę. Zalac bulionem, gotowac 15 minut. Doprawic do smaku. Już na talerzu posypac po wierzchu serem. Zupę zaserwowałam z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 03.11.2012 14:25
fajna zupka
Beata23 01.11.2012 10:23
Fajny, szybki przepis
Magula 19.10.2012 21:22
fajny przepis
Sylwia26 19.10.2012 20:45
ślinka leci :)
natii3624 19.10.2012 19:50
Super przepis i bardzo apetyczny ;)
anja3107 19.10.2012 19:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak